ز نظر قانونی مسئولیت هر گونه نقض و نادیده گرفتن این قوانین متوجه «کارفرمایان در هر کجا» خواهد بود/ هرگونه تبعیض و نقض قوانین در این موارد بر عهده پیمانکار - کارفرما بوده زیرا نقض آنها تنها توجیه شخصی خواهد داشت.
رئیس کانون انجمنهای صنفی ایمنی و بهداشت کشور با اشاره به مواد 85 و 91 فصل چهارم قانون کار اعلام کرد: رعایت دستورالعملهای شورایعالی حفاظت فنی (جهت تأمین حفاظت فنی) موضوع ماده 85 و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی (جهت جلوگیری از بیماریهای حرفهای و تأمین بهداشت كار و كارگر و محیط كار) موضوع ماده 91 قانون کار برای تمامی کارفرمایان الزامی است.
«ابوالفضل اشرفمنصوری» با بیان این مطلب که از نظر قانونی مسئولیت هر گونه نقض و نادیده گرفتن این قوانین متوجه «کارفرمایان در هر کجا» خواهد بود، به ایلنا گفت: هرگونه تبعیض و نقض قوانین در این موارد بر عهده پیمانکار - کارفرما بوده زیرا نقض آنها تنها توجیه شخصی خواهد داشت.
وی ادامه دارد: گروههای ناظر ایمنی و بهداشت کار در شرکتهای تابع تصمیمات مدیرانشان هستند و ضمانت اجرائی از آنها در بیشتر مواقع سلب میشود طوریکه حتی در صورت مشاهده عدم رعایت ایمنی و بهداشت در پروژهها حتی نمیتوانند کارگاهی را ببندند.
این عضو کارگری شورای عالی حفاظت فنی ادامه داد: قانون کارفرمایان را ملزم کرده تا بر کار پیمانکاران نظارت داشته باشند و آنان نیز بر گروههای ایمنی و بهداشت محیط کار نظارت داشته باشند.
اشرفمنصوری موضوع مهم دیگر را تعیین شاخصههای رعایت ایمنی و بهداشت در کار برمیشمرد و بیان کرد: در قراردادها کارفرما ملزم به تأمین مسکن و خوراک کارگر شده است ولی به دلیل مبهم بودن شرایط تامین این مزایا در قراردادها شرایط اجرایی شدن آنها در عمل مشخص نیست.
اشرفمنصوری همچنین افزود: پیشنهادات ارزان قراردادها توسط شرکتهای پیمانکاری بودجههای ردیف ایمنی و بهداشت کار را به حداقل میرساند و این کارگران هستند که تاوان آنرا گران میدهند.
وی در خاتمه پیشنهاد کرد تا با ایجاد «انجمنهای صنفی ایمنی و بهداشت کار مستقل» در کلیه مناطق جغرافیائی کشور آسیبهای جدی ناشی از سهلانگاریهای کارفرمائی و کارگری که منجر به حوادث کاری میشوند را به حداقل برسانیم.
نظرات شما عزیزان:
|