چکیده: با توجه به مصوبه اخیر افزایش دستمزدکارگران، در سال ۹۳ درآمدهای بیمهای سازمان تامین اجتماعی حداکثر ۲۰درصد افزایش خواهد یافت/ با واگذاری و جابجایی مسئولیت معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی، مشکل نظام سلامت حل وفصل نخواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: با توجه به مصوبه اخیر افزایش دستمزد کارگران، در سال ۹۳ درآمدهای بیمهای سازمان تامین اجتماعی حداکثر ۲۰درصد افزایش خواهد یافت.
«سید تقی نوربخش» در آخرین کنفرانس خبری سال ۹۲ در پاسخ به خبرنگار ایلنا گفت: از آنجایی که شورایعای کار بصورت پلکانی دستمزد سال ۹۳ کارگران را افزایش داده است، میزان رشد درآمدهای بیمهای سازمان تامین اجتماعی در سال پیش رو کمتر از ۲۵ درصدی حداقل مزد خواهد بود.
وی بابیان اینکه به موجب قوانین کار و تامنی اجتماعی هزینه حق بیمه هر بیمه شده سازمان تامین اجتماعی معادل ۳۰ درصد دستمزد کارگران است، افزود: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی مشمول طبقه بندی مشاغل هستند و درآمد آنها براساس ضریبی که در شورایعالی کار برای برای افزایش سایر سطوح مزدی تعیین شده است افزایش مییابد، در نتیجه روند افزایش درآمدهای بیمهای سازمان تامین اجتماعی بصورت تابعی از روند افزایش مزد کارگران خواهد بود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد به موجب مصوبه دستمزدهای شورایعالیکار، دستمزد حداقل بگیران با ۲۵ درصد افزایش حداکثر نرخ رشد را خواهد داشت و در مقابل مزدبیگران سایر سطوح مزدی بر اساس ضریبی تلفیقی که در این شورای عالی برای افزایش درآمدهای آنها تعیین شده افزایش خواهد که میزان آن کمتر از ۲۵ درصد خواه بود.
وی بابیان اینکه به نسبت افزایش سطوح شغلی، درصد افزایش مزدی نیز کوچکتر از نرخ ۲۵ درصد خواهد بود، هرچند درحال حاضر همکاران معاونت فنی و درآمد سازمان مشغول برآورد قطعی جدول محاسبه حق بیمههای سال ۹۳ هستند اما پیش بینی میشود که در بهترین حالت ممکن درآمدهای بیمهای سازمان تامین اجتماعی تا سقف ۲۰ درصد افزایش یابد.
نوربخش در عین حال تاکید کرد: از آنجا که با توجه به آمارهای رسمی، دستمزدهای سال ۹۳ به نسبت سنوات گذشته بیشتر به نرخ تورم نزدیک شده است، در نتیجه میتوان امیدوار بود که در سال جدید با تحقق وعده کاهش دولت برای کاهش نرخ تورم، سازمان تامین اجتماعی با مشکلات کمتری مواجه شود.
جابجایی معاونت درمان مشکل را حل نمیکند
مدیرعامل سازمان تامنی اجتماعی همچنین درپاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه «موضع شما به عنوان یک پزشک مدیر در سازمان تامین اجتماعی راجع به انتقال معاونت درمان این سازمان به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی چیست؟»؛ گفت: معضل درمان در کشور ما مانند سایر نقاط جهان یک معضل پیچیدهای است که نمیتوان به سادگی در مورد آن تصمیم گیری کرد.
وی با بیان اینکه در همین چندماهی که از شروع فعالیت دولت یازدهم میگذرد وزرای بهداشت، کار و سازمانهای بیمهگر جلسات موثر و مفیدی را به صورت مشترک در رابطه با مسائل درمانی تشکیل دادهاند؛ گفت: از جمله این دستاوردها برگزاری جلسات شورای عالی بیمه بودکه پس از سالها وقفه از سر گرفته شد به طوری که در همین شش ماه گذشته این شورایعالی تاکنون چهار بار تشکیل جلسه داده است.
نوربخش با تاکید براینکه همدلی و هم افزایی در ساماندهی مسائل مربوط به نظام سلامت بسیار مهم است، افزود: درحال حاضر مسئولان وزارت خانههای بهداشت و کار و شرکتهای بیمه گر جلسات خوبی رابرای تبادل اطلاعات با یکدیگر دارند و ما نسبت به آینده نتیجه این جلسات خوشبین هستیم.
وی افزود: با این حال همچنان برخی تصور میکنند که میتوان با تغییر و ادغام ساختارهای نظامهای بیمهای و درمانی مشکل نظام سلامت را برطرف کرد.
نوربخش با بیان اینکه چنین تصوری درست نیست، افزود: خود من به عنوان پزشکی که در دوره مدیریت وزارتخانههای بهداشت و وزارت رفاه در سازمان تامین اجتماعی دارای مسئولیت اجرایی بودهام، معتقدم از آنجا که قوانین مرتبط با امور بیمهای و نظام سلامت به صورت مشخص و صریح است، واگذاری مسئولیت این معاونت درمان در حل مسئله چندان تفاوتی نمیکند و مشکل نظام سلامت با اینجابجاییها حل وفصل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه برای بهبودنظام بیمه ودرمان باید نگاه جامع به نظام سلامت داشته باشیم، گفت: اینجامع نگری تنها با تجمیع ساختمانها و جابجایی مسئولیتها به دست نمیآید بلکه باید از طریق تبادل اطلاعات و نگاه هوشیارانه به فرصتها و چالشهای مرتبط با بخش درمان تحقق یابد.