ایلنا چکیده: «به دلیل اجرای سلیقهای قوانین بازنشستگی پیش از موعد و تغییر ساختار، بسیاری از کارگران هرگز موفق به ترک کار و خروج از بازار کار نمیشوند/ سرنوشت کارگران کارخانه منحل شده گیبر شاهدی بر این مدعاست/ اگر این قوانین در کارخانه گیبر اجرا شده بود امروز کارگران دوران بازنشستگی خود را سپری مرکردند».
عضو جدید هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: به دلیل اجرای سلیقهای قوانین بازنشستگی پیش از موعد، بسیاری از کارگران هرگز موفق به بازنشستگی و خروج از بازار کار نمیشوند.
«رحمتالـله پورموسی» در توضیح این مطلب به ایلنا گفت: با وجود آنکه تاکنون قوانین متعددی برای بازسازی محیطهای کار کشور تصویب شده است اما به دلیل اجرای سلیقهای این قوانین بسیاری از کارگران هرگز به دوران بازنشستگی نمیرسند.
وی با انتقاد از اجرای سلیقهای قوانین مربوط به بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور و نوسازی و بازسازی صنایع گفت: به موجب این قوانین کارگران مشمول میتوانند در ازای ۷ هزار روز کار در مشاغل سخت و زیان آور و یا ۲۵ سال فعالیت در محیطهای صنعتی به صورت زودهنگام بازنشسته شوند تا از این طریق کارفرمایان بتوانند ضمن به روز رسانی محیطهای کار از ماشین آلات جدید نیز استفاده کنند.
وی ادامه داد: با این حال سازمان تامین اجتماعی با مانع تراشیهای بیمورد اداری، از عمل به تعهدات قانونی خود کوتاهی میکند و از این طریق مانع چرخش نیروی کار و به روز رسانی ابزار تولید میشود.
وی از سرنوشت کارگران کارخانه منحل شده قطعه سازی «گیبر» به عنوان نمونه یاد کرد و افزود: این واحد تولیدی مرداد ماه امسال در حالی به دلیل بدهی و زیان انباشته منحل شد که بخش قابل توجهی از کارگران آن بیش از ۲۰ سال سابقه کار داشتند.
به گفته مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان خراسان رضوی، چنانچه مدیران این کارخانه از بابت کامل قوانین بازنشستگی پیش از موعد و بازسازی و نوسازی با مشکل روبرو نبودند بدون شک امروز کارگران قدیمی این کارخانه به جای استفاده از بیمه بیکاری و یا سرگردانی در بازار کار دوران بازنشستگی خود را سپری میکردند و به جای آنها در این کارخانه کارگران جوانتر با ماشین آلات مدرن مشغول به کار بودند.
پایان پیام
نظرات شما عزیزان:
|